Teaser

Feestje

Er is een feestje. Dit kan een dineetje zijn, een verjaardag of een groot feest met veel drankjes, hapjes en muziek. Je bent echter net lekker op weg met je dieet. Hoe ga je daarmee om.

Belangrijkste regel is: zeg geen feestjes of uitnodigingen af omdat je een dieet volgt! Met een paar simpele richtlijnen kun je gewoon socialiseren en feesten. De volgende tips helpen je hierbij:

* Vertel de gastvrouw/-heer van te voren dat je dolgraag wilt komen, maar dat je een dieet volgt. Als het een dineetje of etentje is, dan kan er rekening mee gehouden worden door bijvoorbeeld magere soorten vlees en vis te serveren. Ook bij een buffet of bij een tafel met hapjes kan er rekening mee gehouden worden dat er tenminste één persoon uitgenodigd is die niet teveel en te vet wilt eten. Het is zelfs heel goed mogelijk dat jij niet de enige bent die op dieet is.

* Als de gastvrouw/-heer erom vraagt, geef dan tips wat je wel mag eten, of tips voor snacks en hapjes. Zie hiervoor Bijlage E Recepten voor speciale gelegenheden.

* Bedenk van te voren hoeveel je gaat eten. Voorbeeld: 1 klein stukje taart, 2 blokjes kaas, 1 toostje met salade, 1 handje chips.
Bedenk ook hoeveel je gaat drinken en beperk de alcohol consumptie tot maximaal 2 glazen. Wees ook zuinig met frisdrank. Drink liever water of prikwater.

* Bedenk altijd: je gaat naar een feestje om te socialiseren, niet om veel te drinken en te eten. De gezelligheid, de lol en het samenzijn zijn veel belangrijker dan grote hoeveelheden eten en drinken.

* Ga niet te dicht bij de hapjes of het buffet zitten of staan. Hoe verder weg de lekkernijen zijn, des te makkelijker is het om er af te blijven.

Uit: Het SuperSlimDieet, afgestemd op jouw persoonlijke behoefte" Deel 1, Hoofdstuk 2.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Teaser

Teaser

na de feestdagen

Feestdagen

Een balansdagje

Het leven van een (hobby) auteur