Het leven van een (hobby) auteur

Ja ja het schrijven van boeken is niet mijn hoofdbezigheid. In eerste instantie ben ik eigenaar en gastvrouw op onze vakantie-boerderij. Zoals al eerder vermeld hebben mijn man en ik drie vakantie-huisjes en op dit moment acht camperplaatsen op de boerderij. De boerderij is ook een hobby :-) Het is eigenlijk geweldig dat al mijn bezigheden ook mijn hobby's zijn!

Naast de vakantie-boerderij met een grootte van 5,5 hectare gras-, struik- en natuurland, heb ik ook een olijfboomgaard van drie kwart hectare. Deze boomgaard heb ik in 2012 gekocht, met het idee er ecologische groenten en kruiden te gaan verbouwen. Ook dit is intussen een hobby. Op deze boomgaard staan 28 goed producerende olijfbomen (sommige honderden jaren oud), vier verjongde olijfbomen, 26 fruitbomen (appel, peer, nectarine, abrikoos, kers, amandel, walnoot, citroen, sinaasappel enzovoort), vier vijgenbomen, een kas en een saffraanveld.

Dit seizoen is het tijd voor de olijfoogst en over een weekje of twee, ook de saffraan oogst. Het afgelopen weekend hebben wij met onze vrienden maar liefst 584 kilo olijven geoogst en laten persen. De opbrengst was 84 liter eerste klas olie!

Voor een uitgebreid verhaal met meer foto's klik hier.

Voor updates over SuperSlimDieten, klik hier.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Het leven van een (hobby) auteur

na de feestdagen

Feestdagen

Een balansdagje

Het leven van een (hobby) auteur

Dit zeggen de lezers