Verhalen

Ik schrijf ontzettend graag. Ik heb nog nooit eerder een boek geschreven, maar ik schrijf al jaren op verschillende blogs. Ik begon hiermee in de tijd dat ik een ecologische tuin had, alhier in Alcuéscar, Extremadura. Ik heb in 2012 een olijfboomgaard gekocht die volledig verwaarloosd was. Het is ongeveer driekwart hectare groot en er staan ruim dertig olijfbomen. Toen ik het kocht was twee derde overgroeid met bramen. Dat vertelde mij twee dingen:

  1. 1. Het stuk grond was heel lang niet gebruikt, dus er waren ook geen chemische bestrijdingsmiddelen of
  2. kunstmest gebruikt.

2. Er zit water in de grond. Bramen groeien het uitbundigst op vochtige grond.

Vijf jaar lang heb ik in de olijfboomgaard een stuk van ongeveer 400 vierkante meter voor groenteproductie gebruikt. In de winter plant hier koolsoorten, erwten, tuinbonen, sla-soorten, knoflook, prei en ui. In het voorjaar komen daar sperziebonen, spinazie en snijbiet bij. In de zomer zijn het tomaten, paprika's, pepers, meloen, watermeloen, komkommer, aubergine, courgette en pompoen. Helaas werd het werk teveel en is het inkomen te laag om een gezin van te onderhouden. Walter en ik hebben toen besloten om in het toerisme te gaan. Dat ging en gaat niet van een leien dakje, maar dat is een ander verhaal. Voor de ecologische groenten had ik voornamelijk Spaanse en Engelse klanten, dus de blog daarover was in het Engels. Later ben ik begonnen met een blog vol verhalen over vakantie in de Extremadura en sinds vorig jaar heb ik een blog voor mensen die het SuperSlimDieet volgen. Mijn tuin heb ik nog steeds. Daar oogsten we in oktober-november de olijven en brengen die naar een kleine olie-pers om te laten persen. Deze olijfolie is 100% ecologisch en van de beste kwaliteit. Wij verkopen de olie aan mensen die bij ons te gast zijn, of op bestelling. In dezelfde periode is de saffraan aan het bloeien en plukken we ieder jaar duizenden en duizenden bloemetjes waar we met de hand de stampertjes uitknippen en licht roosteren. Ook deze saffraan is 100% ecologisch en wordt aan huis of op bestelling verkocht.

Op de tuin staat ook nog een tunnelkas (onverwarmd) waar we tegenwoordig alle groenten in verbouwen. Dit is voornamelijk voor eigen gebruik, maar wat wij zelf niet opeten verkopen we ter plaatse. Van het fruit van de fruitbomen die we inmiddels op de tuin geplant hebben maken we jam, die ook lokaal wordt verkocht.

Wil je mijn verhalen lezen? Kijk dan ook eens op:

  • https://vakantie-extremadura.blogspot.com/ voor de verhalen van en over onze schitterende omgeving in de Extremadura
  • of op https://superslimdieten.blogspot.com/ voor tips, ideeën of andere interessante artikelen met betrekking tot voeding en dieet.

Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Verhalen

na de feestdagen

Feestdagen

Een balansdagje

Het leven van een (hobby) auteur

Dit zeggen de lezers